AFDELINGEN

De Chiro bestaat uit 6 afdelingen voor de verschillende leeftijdscategorieën. Elke afdeling wordt nogmaals gesplitst op basis van jongens en meisjes.

Door op de afdeling te klikken kan u de gegevens van de leiding in kwestie zien.

sloebermeisjes.jpg

6 - 8 jaar

Iedereen uit het eerste & tweede leerjaar is welkom bij de sloebermeisjes! Bij de sloebermeisjes leren we de chiro en onszelf beetje bij beetje beter kennen. Doorheen het jaar spelen we fantastische spelletjes, verkleden we ons eens of zoeken we eens de schat. Zo kunnen we onze misschien wel verborgen talenten ontdekken

6 - 8 jaar

Klein maar, DAPPER!!
Met hun 6 tot 8 jaar zijn de sloebers de jongste mannen van Chiro Sellewie waar ze het avontuur van hun leven starten. Samen met deze 3 stoere leiders dompelen ze zich iedere zondag onder in een fantasie-rijke wereld vol spelletjes en gekke opdrachten. Op het einde van het Chirojaar zijn de jongste Chiroleden ook op kamp welkom om samen te ravotten. Wel niet zo lang als de grotere mannen. Ze gaan 7 dagen in plaats van 10 dagen mee op kamp.

IMG_8585.JPG
IMG_8616.JPG

8 - 10 jaar

Speelclubbers genieten het meest van toffe spelletjes. Ze zijn jong maar beginnen langzamaan hun eigen mening en ideeën te krijgen. Speelclubbertjes beginnen steeds meer in de realiteit te leven in plaats van dan in hun fantasiewereld. Eerlijkheid is een grote factor bij de speelclubbers en onrechtvaardigheid is geen optie. Speelclubbers zijn nieuwsgierig naar hun omgeving, hun medeleden en hun leiding. Speelclubbers bruisen echter van energie en kunnen niet langer dan 3 seconden stilzitten.

8 - 10 jaar

De speelclubjongens zijn klein maar dapper. Ze houden van spelen, zo simpel is dat! Ze ontdekken de wereld en zijn onnoemelijk nieuwsgierig naar wat nog meer komt. Ze rennen door het bos, verkleden zich of ze trekken erop uit voor een tocht vol spelletjes, plezante liedjes en gekke opdrachten. Ze genieten volop van een namiddag plezier en maken vrienden voor het leven!

IMG_8449.JPG
IMG_8664.JPG

10 - 12 jaar

Van onze kwiks willen wij een hechte groep maken. Een groep die de teamspirit van DE chiro in zich heeft. Chiro is voor de kwiks niet enkel meer het spelen, maar het samenwerken en samendenken om zo tot besluiten komen waar iedereen mee akkoord gaat. De kwiks zijn de oudsten van de jongste afdelingen en daarom hebben ze ook al wat verantwoordelijkheden die ze met beide handen kunnen vastgrijpen. We willen onze lieve kwiks al stilaan klaarstomen voor de overgang naar de oudste afdelingen. Zo gaan wij SAMEN een vreugdevol jaar tegemoet, met als afsluiter een fantastisch kamp! Dikke kus de kwikleiding

10 - 12 jaar

Heb je zin om je een heel jaar te amuseren op zondagmiddag en ben je tussen 10 en 12 jaar oud? Dan hoor je zeker bij de rakkers van Chiro Sellewie! Met ons drieën proberen we dit jaar de rakkers onder controle te houden. Er wordt elke zondagnamiddag goed geravot en de tofste spelletjes worden gespeeld. Moe maar voldaan komen we terug van een geestige namiddag.

rakkers.jpg
IMG_8371.JPG

12 - 14 jaar

EIN-DE-LIJK! We zitten bij de oudste en dit zullen we zeker merken! Vele zaken zullen we voor de eerste keer doen, voor de eerste keer op dropping, tweedaagse, schriktocht,… Maar ook tijdens het jaar zal er heel wat veranderen. De spelletjes worden wat moeilijker, we leren nieuwe zaken, we zamelen geld in voor een top kamp en we worden nog betere vrienden. Kortom, het wordt een TIP TOP in orde jaar

12 - 14 jaar

Topper, het woord spreekt voor zich. Één voor één zijn we allemaal fantastisch. Waarom? Omdat vriendschap alles overwint! En dat is ons sterkste punt.

IMG_6817.JPG
titpiens groepsfoto.jpg

14 - 16 jaar

Tiptien zijn betekent veel meer dan spelletjes spelen. Er wordt een hechte band opgebouwd met zowel de leden als leiding. De spelen die dan ook gegeven worden zijn enorm gevarieerd. Het gaat over actieve spelen, stadsspelen, vuile werkingen, vertrouwensspelen, maar het kan er ook een heleboel rustiger aan toe gaan.

14 - 16 jaar

De kerels is waar de tieners mannen worden. Met hier en daar al wat meer verantwoordelijkheid doet deze groep alles wat ze willen. Zo leren de kerels de Chiro en vooral zichzelf en de groep beter kennen. Kort gezegd ze worden al spelend weer wat ouder.

kerels.jpg
IMG_8527.JPG

16 - 18 jaar

Wij zijn de oudste van de oudste. Wij mogen wel al eens wat meer... Doen al eens wat zotter... Onze laatste jaren als lid gaan in. Daarbij hoort ook wat meer verantwoordelijkheid, want binnenkort zijn we leiding. Een fuif organiseren, een activiteit in elkaar steken is voor ons geen probleem. Oranje bloed stroomt door onze aders Want wij zijn de aspi’s De toekomst van de Chiro!

16 - 18 jaar

Aspi's zijn de twee beste chirojaren die er zijn. Je hoort niet enkel bij de oudste (& leukste) leden, maar ook tot de toekomstige leidingsbende. Van de vuilste werkingen tot de grappigste werkingen tot zelf een fuif organiseren, de aspi's doen het allemaal!

IMG_1025.JPG
 

©2019 by Chiro Sellewie. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now