top of page

AFDELINGEN

De Chiro bestaat uit 6 afdelingen die overeenkomen met de verschillende leeftijdscategorieën. Elke afdeling wordt nogmaals gesplitst op basis van jongens en meisjes.

Door op de afdeling te klikken kan u de gegevens van de leiding in kwestie zien.

speelclubmeisjes_kleur_recto_A3_1x_edited.jpg

8 - 10 jaar

Ze behoren vanaf nu niet meer bij de jongste. Deze meisjes zitten bomvol energie en leven zich dan ook elke zondagnamiddag helemaal uit. De spelletjes worden uitdagender en samenwerken is dus zeer belangrijk! Op deze leeftijd durven ze al eens hun mening te geven, waardoor ze veel van elkaar leren. Ze genieten van het spelen en ravotten met elkaar. In deze groep worden dan ook vriendschappen voor het leven ontdekt.

8 - 10 jaar

De speelclub leiding staat elke week paraat om de leden een fantastisch zondagnamiddag te bezorgen. 

Ze hebben al 2 jaartjes mogen proeven van het chiroleven en wij zijn zeker dat dit jaar met evenveel goesting naar de chiro gaan komen!

De speelclub leiding zal zich elke zondag volledig smijten om de leden een magische namiddag te geven.

speelclubjongens_kleur_recto_A3_1x.JPG
kwiks_kleur_recto_A3_1x_edited.jpg

10 - 12 jaar

De kwiks zijn een toffe bende enthousiaste meiden tussen de 10 en 12 jaar. Nu zijn jullie de oudste van de jongste afdelingen, dus ondertussen kennen de kwiks onze chiro al heel goed. Iedere zondag voelen ze zich thuis en staan ze vol verlangen in de formatie en kunnen ze 3 uur lang hun energie kwijt aan allemaal toffe, creatieve werkingen. Samen zorgen we ervoor dat iedereen zich thuisvoelt in onze toffe bende. Wij hebben alvast superveel zin in het komende chirojaar en we gaan het samen met jullie onvergetelijk maken!

10 - 12 jaar

De rakkers zijn een toffe en stoere bende. Het is een hechte vriendengroep die iedere week samenkomt om te ravotten, onnozel te doen, hun leiding wat plagen en zo veel meer, ze leven zich iedere zondag uit. Het is de laatste stap voor het echte werk, en die zullen ze beleven samen met hun leiding. We zijn er helemaal klaar voor om er samen met de rakkers een fantastisch jaar van te maken!

rakker_kleur_recto_A3_1x.JPG
tippers_kleur_recto_A3_1x_edited.jpg

12 - 14 jaar

Je behoort nu tot de jongste van de oudste afdelingen! Dat wil dan ook zeggen dat er een paar leuke veranderingen gebeuren. Doorheen het jaar krijg je zottere werkingen, waardoor je als groep dichter bij elkaar groeit. Op kamp hebben de tippers hun eerste dropping, schriktocht en tweedaagse. Het wordt een fantastisch jaar en een onvergetelijk kamp. Wij hebben er ontzettend veel zin in! :))

12 - 14 jaar

De Toppers zijn de jongste van de oudste.

We proeven al eens hoe het is om bij de oudste te zijn. 

De overgang naar toppers brengt een paar veranderingen met zich mee. Door het jaar heen worden we een hechtere groep. Tijdens de werkingen krijgen jullie al wat meer vrijheid, de spellen worden wat groter... Op kamp mogen we eindelijk op 2-daagse gaan samen met nog wat nieuwe activiteiten.

We zien het jaar alvast zitten en kijken al uit naar zondag!

Citrus Fruits
tiptiens_kleur_recto_A3_1x_edited.jpg

14 - 16 jaar

Tiptiens, de afdeling waar alles mag, maar niets moet. Als tiptien staan we al met enthousiasme te wachten om aspi te worden en zo de oudste van de Chiro te zijn. Toch genieten we stiekem van onze laatste twee zorgeloze jaren zonder verplichtingen.

Bij de tiptiens wordt de slotkreet "Samen één" nog zoveel concreter. Na al de voorbije jaren in Chiro Sellewie zijn we ondertussen één bende waarin iedereen zijn eigen plaats en identiteit heeft.

Als tiptiens zijn we trouw aan de Chiro. Vriendschap en leute maken staan iedere zondagnamiddag centraal, een namiddag waar je de tijd vergeet en in groep onvergetelijke herinneringen maakt.

14 - 16 jaar

De Kerels zijn niet zomaar een afdeling in de Chiro. Dit jaar leren ze van ons al een beetje wat verantwoordelijkheid betekent aangezien dit jaar hun eerste werking geven op kamp. Maar kerel zijn betekent ook nog steeds veel leute maken. We laten het kind in ons nog niet los en we amuseren ons rot dit jaar! Onnozel doen, leute maken, in ons broek pissen van het lachen en af en toe elkaar plagen :). Wij stomen jullie klaar zodat jullie zich daarna volledig kunnen smijten als Aspi’s.

kerels_kleur_recto_A3_1x.JPG
aspimeisjes_kleur_recto_A3_1x_edited.jpg

16 - 18 jaar

Als Aspi’s zijn jullie nu de oudste leden van de Chiro. Wat natuurlijk wil zeggen dat jullie al wat meer mogen en binnenkort leiding zullen worden. 

De Aspi's krijgen meer verantwoordelijkheid, kansen, uitdagingen,… In deze 2 laatste jaren worden ze klaargestoomd tot volwaardige leiding. Om te voelen wat leiding zijn is, worden ze doorheen het jaar en kamp voor eventjes leiding tijdens de aspiwerking. 

Los van alle verantwoordelijkheden zijn ze natuurlijk ook nog lid en ravotten ze elke zondag van 14u tot 17u in de modder, spelen we wat meer uitdagende spelletjes maar spelen we natuurlijk ook de echte oude klassiekers.

Het is één hechte vriendengroep!

16 - 18 jaar

Aspi zijn is de laatste tussenstop vooraleer je leiding wordt. Je begint het 'leiding zijn' te leren kennen en de vriendschappen worden nog hechter. Je moet al eens wat meer denken, de spellen worden wat ruiger en er moet geholpen worden op je eigen fuif. Kortom dit wordt een fantastisch jaar vol toffe momenten die herinnerd zullen worden!

aspijongens_kleur_recto_A3_1x.JPG

6 - 8 jaar

Als sloeberjongen zet je jouw eerste stapjes in je chiro-carrière. Je ontdekt heel wat nieuwe dingen en leert eveneens heel wat nieuwe vrienden kennen! De sloeberleiders zijn super enthousiast om onze sloebers te ontvangen op de werkingen. We bereiden ons voor op ons eerste kamp en al de andere leuke activiteiten dat een chirojaar brengt!

Tot dan!

sloeberjongens_kleur_recto_A3_1x.jpg

6 - 8 jaar

Sloebermeisjes, de jongste groep van heel de bende, maar daarom niet de minste. Ons enthousiasme is enorm en we staan dan ook te popelen om de nieuwe wereld van de Chiro te ontdekken.

Wij houden ervan om ons te verkleden en ons volledig in te leven in fantasierijke werkingen, maar koken, uitstapjes maken, knutselen, ons vuil maken… doen we ook heel graag. We maken nieuwe vrienden en ontdekken stap voor stap alle nieuwigheden van de Chiro!

bottom of page