AFDELINGEN

De Chiro bestaat uit 6 afdelingen voor de verschillende leeftijdscategorieën. Elke afdeling wordt nogmaals gesplitst op basis van jongens en meisjes.

Door op de afdeling te klikken kan u de gegevens van de leiding in kwestie zien.

SPM%20-%20A3%20-%20KLEUR%20-%202x_edited

8 - 10 jaar

Speelclubbers genieten het meest van toffe spelletjes. Ze zijn jong maar beginnen langzamaan hun eigen mening en ideeën te krijgen. Speelclubbertjes beginnen steeds meer in de realiteit te leven in plaats van dan in hun fantasiewereld. Eerlijkheid is een grote factor bij de speelclubbers en onrechtvaardigheid is geen optie. Speelclubbers zijn nieuwsgierig naar hun omgeving, hun medeleden en hun leiding. Speelclubbers bruisen echter van energie en kunnen niet langer dan 3 seconden stilzitten.

KWIK - A3 - KLEUR - 1x.jpg

10 - 12 jaar

Van onze kwiks willen wij een hechte groep maken. Een groep die de teamspirit van DE chiro in zich heeft. Chiro is voor de kwiks niet enkel meer het spelen, maar het samenwerken en samendenken om zo tot besluiten komen waar iedereen mee akkoord gaat. De kwiks zijn de oudsten van de jongste afdelingen en daarom hebben ze ook al wat verantwoordelijkheden die ze met beide handen kunnen vastgrijpen. We willen onze lieve kwiks al stilaan klaarstomen voor de overgang naar de oudste afdelingen. Zo gaan wij SAMEN een vreugdevol jaar tegemoet, met als afsluiter een fantastisch kamp! Dikke kus de kwikleiding

12 - 14 jaar

Vanaf nu zullen heel wat zaken veranderen. We behoren eindelijk tot de oudsten en leren steeds nieuwe dingen bij! Doorheen het jaar zijn spelletjes vanaf nu helemaal anders, worden moeilijker, maar natuurlijk heel wat leuker! We zullen van alles voor de eerste keer meemaken zoals tweedaagse of schriktocht en dit maakt het toch ook wat speciaal en uniek. We leren elkaar nog beter kennen en worden steeds een hechtere groep. Zo maken we er een fantastisch jaar van en sluiten we af met een nog fantastischer kamp!

14 - 16 jaar

De chiro kan niet bestaan zonder de fantastische leden van de tiptiens. Deze stoere meiden zijn al ervaren met het hele chirogebeuren. Hier beginnen de beste jaren van hun chirocarrière, waar vriendschapsbanden voor het leven worden gesmeed. Er worden al eens activiteiten georganiseerd buiten de gewone uren waardoor we elkaar ook op een andere manier leren kennen. Zo kan er al eens een kerstfeestje georganiseerd worden, alsook een dropping, een avondactiviteit... en niet te vergeten een onvergetelijk kamp om af te sluiten! Ze kijken er al een beetje naar uit om de oudste van de Chiro te zijn, maar genieten er van om nog lid te zijn. Wie groot wil worden moet weten dat ze ook meer zullen moeten werken, maar dat is voor tiptiens geen enkel probleem!

14 - 16 jaar

Kerels zijn de op-één-na oudste afdeling van onze chiro. Ze mogen al iets meer en staan tijdens het jaar voor steeds grotere uitdagingen. Het speelse karakter moet zeker behouden worden! Hier worden kleine jongens groot! Doorheen het jaar worden de kerels klaargestoomd op de Aspi-jaren door op een ludieke manier, diepgaandere spelletjes te spelen.

KER - A3 - kleur - 2x.JPG
ASM - A3 - KLEUR - 2X.JPG

16 - 18 jaar

Onze Chirotijd als lid zit er bijna op! Daarom gaan we nog 2 jaar helemaal los, uiteraard leren we hierbij het hebben van al een vleugje verantwoordelijkheid. We worden klaargestoomd om de leiding te vervoegen en Chiro Sellewie met veel trots verder te laten groeien. De oudste... zo lang op gewacht en nu zijn we het! Een fuif organiseren, zotte activiteiten met af en toe een vreselijk moeilijke opdracht! Wij hebben er zin in om jullie een jaar te amuseren en Chiro Sellewie nog beter te laten kennen!

Fien, Silke & Lize

16 - 18 jaar

Als aspi word je klaargestoomd om leiding te worden, ze houden van elke uitdaging groot of klein, zijn sportief en nemen initiatief. Ze steken de leiding al eens een handje toe en leren zo de knepen van het leiderschap dat er voor hen zit aan te komen. Maar nu moeten ze vooral nog volop genieten van hun jaren bij de aspi’s. Ze staan altijd op zondag klaar om wilde spellen te spelen zoals 'zakdoekje leggen', 'schipper mag ik over varen', '1,2,3 piano' en als ze heel flink zijn dikke berta. Wij zijn er al zeker klaar voor om jullie het meest rustgevende jaar en kamp te bezorgen.

ASJ - A3 - KLEUR - 2X.jpg
SLM - kleur - A3 - 2x.JPG

6 - 8 jaar

Iedereen uit het eerste & tweede leerjaar is welkom bij de sloebermeisjes! Bij de sloebermeisjes leren we de chiro en onszelf beetje bij beetje beter kennen. Doorheen het jaar spelen we fantastische spelletjes, verkleden we ons eens of zoeken we eens de schat. Zo kunnen we onze misschien wel verborgen talenten ontdekken

Mazzel zonder achtergrond de echte_0.web
Sjoepap!.png
Bob Bever.webp
Freek zonder achtergrond de echte.webp

6 - 8 jaar

Klein maar, DAPPER!!
Met hun 6 tot 8 jaar zijn de sloebers de jongste mannen van Chiro Sellewie waar ze het avontuur van hun leven starten. Samen met deze 3 stoere leiders dompelen ze zich iedere zondag onder in een fantasie-rijke wereld vol spelletjes en gekke opdrachten. Op het einde van het Chirojaar zijn de jongste Chiroleden ook op kamp welkom om samen te ravotten. Wel niet zo lang als de grotere mannen. Ze gaan 7 dagen in plaats van 10 dagen mee op kamp.

SLJ%20-%20A3%20-%20kleur%20-%202x_edited

12 - 14 jaar

We zitten eindelijk bij de oudste. Dit jaar zullen we met ons drieën de toppers voorzien van spetterende zondagnamiddagen. Ze zullen al iets meer moeten nadenken om spelletjes tot een goed einde te brengen. Daarbij komen nog eens alle nieuwe dingen die we op kamp doen. Samengevat, het wordt weer een TOPjaar!

TOP - KLEUR - A3 - 2X.JPG
tito - flam&spetter_1.webp
RupsjeRibbel.png

8 - 10 jaar

De speelclubjongens zijn klein maar dapper. Ze houden van spelen, zo simpel is dat! Ze ontdekken de wereld en zijn onnoemelijk nieuwsgierig naar wat nog meer komt. Ze rennen door het bos, verkleden zich of ze trekken erop uit voor een tocht vol spelletjes, plezante liedjes en gekke opdrachten. Ze genieten volop van een namiddag plezier en maken vrienden voor het leven!

SPJ - A3  - KLEUR - 2X.JPG

10 - 12 jaar

Heb je zin om je een heel jaar te amuseren op zondagmiddag en ben je tussen 10 en 12 jaar oud? Dan hoor je zeker bij de rakkers van Chiro Sellewie! Met ons drieën proberen we dit jaar de rakkers onder controle te houden. Er wordt elke zondagnamiddag goed geravot en de tofste spelletjes worden gespeeld. Moe maar voldaan komen we terug van een geestige namiddag.