AFDELINGEN

De Chiro bestaat uit 6 afdelingen die overeenkomen met de verschillende leeftijdscategorieën. Elke afdeling wordt nogmaals gesplitst op basis van jongens en meisjes.

Door op de afdeling te klikken kan u de gegevens van de leiding in kwestie zien.

SPM%20-%20A3%20-%20KLEUR%20-%202x_edited

8 - 10 jaar

De kleine speelclubbers houden van spelletjes. Ze ontdekken al spelend dan ook veel nieuwe dingen omdat ze zo nieuwsgierig zijn. Deze leden hebben superveel energie en komen zich elke zondagnamiddag uitleven! Op deze leeftijd krijgen ze al hun eigen mening en zijn al wat mondiger, ze leren zo ook van elkaar. Ze spelen samen en zo ontstaan de eerste mooie vriendschappen.

dsc_0094_edited.jpg

10 - 12 jaar

De kwiks zijn een gekke toffe bende enthousiaste meiden. Ze zijn tussen 10 en 12 jaar en iedere zondag geven ze het beste van zichzelf. De kwiks kunnen hun chiro en hun vriendinnen echt niet missen. Zondag na zondag ravotten ze op het chiroplein en zingen ze uit volle borst alle chiroliedjes die ze maar kennen. Kwiks hebben een groot interesseveld en dat gebruiken wij als leiding om onze activiteiten voor te bereiden. Wij hebben alvast heel veel zin in het komende chirojaar om er samen met de kwiks een super tof jaar van te maken.

dsc_0076_edited.jpg

12 - 14 jaar

Vanaf nu behoren jullie tot de oudsten! Dat wil zeggen dat er de komende jaren veel dingen zullen veranderen. Je zal wat moeilijkere & zottere werkingen krijgen, de eerste/tweede keer dropping, tweedaagse en niet te vergeten de bangelijke schriktocht! De groep zal hechter en hechter worden en daar zullen wij zeker voor zorgen door de super leuke werkingen op zondagnamiddag. Het wordt een fantastisch jaar met een onvergetelijk kamp, dat weten we nu al!

10 - 12 jaar

De Rakkers – de ‘groene’ groep

Wat zijn de Rakkers en wat doen ze? De Rakkers zijn een toffe bende, een vriendengroep die elke zondag samen komt. Samenkomen om te ravotten, onnozel te doen, de leiding wat te plagen… en nog zo veel meer. Rakker zijn is ontdekken. Ontdekken wat er allemaal te ontdekken valt, want dat weten we nog niet.

De laatste stap voor het grote werk. En dit allemaal samen met hun leiding. Een leiding die ervoor gaat. Een leiding die met het brandend enthousiasme van Noë, de verantwoordelijkheid van Steven en de ervaring van Tuur een hecht team zullen vormen. Samen met een toffe ledengroep maken wij er een spetterend jaar van bij de Rakkers.

Groetjes Noë, Steven en Tuur

De RakkerMakkers

img_0520.jpg
dscc_0001.jpg

14 - 16 jaar

Tiptiens, de afdeling waar alles mag, maar niets moet. Als tiptien staan we al te popelen om aspi te worden en zo de oudste van de Chiro te zijn. Toch genieten we stiekem van onze laatste twee zorgeloze jaren.

Bij de tiptiens wordt de slotkreet "Samen één" nog zoveel concreter. Na al de voorbije jaren in Chiro Sellewie zijn we één bende waarin iedereen zijn eigen plaats en identiteit heeft.

Als tiptiens zijn we trouw aan de Chiro. Vriendschap een leute staan iedere zondagnamiddag centraal.

12 - 14 jaar

Vanaf de toppers behoren we nu eindelijk bij de oudsten. Een heel nieuw hoofdstuk van een spetterende Chirocarrière. Zo zullen de spellen en activiteiten een beetje moeilijker en groter in omvang worden maar vooral ook veel leuker en zotter. Tijdens de werkingen staat plezier en een hechte band centraal zodat het kamp echt TOP kan worden. Ook op kamp veranderen er enkele zaken zoals de eerste keer dropping, tweedaagse en nog veel meer. Dus laten we er maar zo rap mogelijk invliegen.

Groetjes jullie leiding!!

img_0526_edited.jpg

14 - 16 jaar

Bij de Kerels staat vriendschap centraal. De spelen worden ruiger, intenser en er mag al eens wat meer bij nagedacht worden. Op zondagmiddag kunnen de Kerels hun energie kwijtraken tijdens de werking, maar kunnen ze ook al eens op het gemak "chillen". Bij de Kerels zal je inzien dat Chiro Sellewie méér is dan wat spelletjes spelen en worden er vriendschappen gesloten voor het leven. Kerel zijn is al eens wat initiatief durven nemen, is al eens dat extra efforke doen om naar de Chiro te komen, maar is vooral keihard amuseren. Stevige groeten Mattn & Hannes

dsc_0020.jpg
ASM - A3 - KLEUR - 2X.JPG

16 - 18 jaar

De Aspi’s zijn de oudste afdeling binnen de chirogroep (17- tot 18-jarigen). Ze staan voor de spannende uitdaging om leiding te worden. Af en toe staan we stil bij het leiding zijn en proeven de aspi’s eens van leiding geven tijdens de aspiwerking. Aspi zijn houdt meer in dan alleen maar "klaarstomen voor het leiderschap". Af en toe ravotten ze er oplos, gaan ze helemaal tekeer in de modder, of keren ze terug naar de spelletjes van toen ze kind waren. We kunnen dit meer bekijken als een groep vrienden die op zondagnamiddag samen komt om zich te amuseren. De leiding is er om deze zotte bende in toom te kunnen houden.

16 - 18 jaar

Als aspi word je klaargestoomd om leiding te worden, ze houden van elke uitdaging groot of klein, zijn sportief en nemen initiatief. Ze steken de leiding al eens een handje toe en leren zo de knepen van het leiderschap dat er voor hen zit aan te komen. Maar nu moeten ze vooral nog volop genieten van hun jaren bij de aspi’s. Ze staan altijd op zondag klaar om wilde spellen te spelen zoals 'zakdoekje leggen', 'schipper mag ik over varen', '1,2,3 piano' en als ze heel flink zijn dikke berta. Wij zijn er al zeker klaar voor om jullie het meest rustgevende jaar en kamp te bezorgen.

img_0476.jpg
dsc_0047.jpg

6 - 8 jaar

Iedereen uit het eerste & tweede leerjaar is welkom bij de sloebermeisjes! Bij de sloebermeisjes leren we de chiro en onszelf beetje bij beetje beter kennen. Doorheen het jaar spelen we fantastische spelletjes, verkleden we ons eens of zoeken we eens de schat. Zo kunnen we onze misschien wel verborgen talenten ontdekken

Mazzel zonder achtergrond de echte_0.web
Sjoepap!.png
Bob Bever.webp
Freek zonder achtergrond de echte.webp

6 - 8 jaar

De sloebers houden van fantaseren en dat wordt geïntegreerd in de spelen. Ze dompelen zich samen met de leiding onder in de wereld van trollen en tovenaars, prinsen en ridders, en andere sprookjesachtige figuren. Omdat de sloebers nog heel individueel ingesteld zijn, is het voor deze groep belangrijk om te leren in groep te spelen en samen ervaringen op te doen. Deze spelen zijn nooit te ingewikkeld, maar wel concreet en fantasierijk. Ook op kamp zijn de jongste Chiroleden welkom om samen te ravotten in de bossen.

SLJ%20-%20A3%20-%20kleur%20-%202x_edited
tito - flam&spetter_1.webp
RupsjeRibbel.png

8 - 10 jaar

De speelclub-jongens zijn eindelijk van hun jongste-status af. Alhoewel de nog jonge leeftijd worden de spelletjes uitdagender en worden de leden meer op de proef gesteld. Ravotten en plezier maken blijven kernthema’s voor deze groep waarbij eens lekker vuil worden geen probleem is. Iedere zondag samen plezier maken met echte Chiro-vrienden is bij deze groep verzekerd! We gaan een TOP-jaar met volle goesting tegemoet!

Emiel, Niels en Seppe

SPJ - A3  - KLEUR - 2X.JPG